Over het opleidingscentrum

Sandra Vinken Dierentherapie, opleidingscentrum voor (sport)massage, fascia release en holistische therapie bij dieren. Vanaf 2013 geef ik opleidingen en cursussen vanuit mijn opleidingscentrum. Iedereen met een passie voor dieren kan hier terecht voor een volledige deeltijd beroepsopleiding tot masseur, nascholingen, een korte cursus over een massagetechniek of een cursus massage voor je eigen (verzorg)dier.

Een breedopleidingsaanbod, maar waarom zoveel keus?
Er is zoveel mogelijk op het gebied van massage en beweging. Ik, Sandra, ben super enthousiast over mijn vak en wil je graag kennis laten maken met verschillende denkwijzen en werelden waar ik achter sta. Ieder dier is anders, ieder mens is anders en daarom is fijn om als masseur verschillende technieken toe te kunnen passen. Zo kun je voor ieder dier een behandeling op maat maken.

De deeltijd beroepsopleidingen:
- Beroepsopleiding massage therapeut voor honden of paarden, complete opleiding tot beroepsmatig honden- of paardenmasseur.
- Beroepsopleiding MFR therapeut, opleiding tot beroepsmatig honden- of paardenmasseur gespecialiseerd in fascia en myofascial release.

Cursussen en nascholingen:
Op het gebied van honden- of paardenmassage, beweging en aanvullende technieken.
Zoals: medical taping, guasha, verdiepingsdagen, werken met edelstenen, 5 elementenleer, Bach bloesems, etc.

Groepsgrootte
De opleidingen en cursussen worden gegeven in kleine klassen, maximaal 8 deelnemers en bij sommige opleidingen maximaal 6 deelnemers. De opleidingen zijn praktijkgericht, daardoor vind ik het belangrijk om met kleine groepen te werken om iedereen voldoende persoonlijke aandacht en begeleiding te kunnen geven.

Eigen hond of paard nodig?
Voor het volgen van een opleiding of cursus is geen eigen hond of paard nodig.
Op de opleidingslocaties zijn gelukkig paarden genoeg die graag een massage willen en genoeg honden die langs willen komen als oefenmodel.
De honden en paarden zijn de belangrijkste leermeesters tijdens de opleiding. Zij helpen ons in het persoonlijk groeiproces en om het massagevak onder de knie te krijgen. Dat maakt het extra mooi om ze iets terug te kunnen geven in de vorm van massage.

Niveau van de opleidingen
Per opleiding of cursus staat aangegven of een vooropleiding noodzakelijk is.
Voor de beroepsopleidingen geldt dat iedereen met de juiste intentie en passie voor honden of paarden aan de opleidingen kan deelnemen. Heb je geen voorkennis over de anatomie en beweging van honden of paarden? Dan vergt de opleiding meer thuisstudie. We behandelen alle lesstof uitgebreid in de lessen en er is veel ruimte voor vragen.
De opleidingen zijn intensief, maar het enthousiasme van alle deelnemers zorgt ervoor dat de opleiding ook plezier en persoonlijke groei brengt.

Opleidingslocatie:
De vaste opleidingslocatie is in Nederweert/Weert (Limburg).
Een aantal cursussen en opleidingen worden ook gegeven in Gieten (Drenthe).
De opleidingslocatie staat aangegeven op de pagina van iedere cursus of opleiding.

Met een groep een opleiding of cursus op jullie eigen locatie is in overleg soms ook mogelijk. Ik geef opleidingen of curussen op locaties door heel Nederland en België, als gastdocent bij mbo scholen, verenigingen of collega-opleidingscentra. Ik deel graag mijn kennis, jarenlange ervaring en passie met iedereen die een interesse heeft voor dieren en massage. Meer informatie is op te vragen via e-mail.

 

Sandra Vinken, oprichter en docent

Fijn dat je een kijkje neemt op de website!

Ik, Sandra, heb al heel mijn leven een speciale band met dieren. Van kleins af aan wist ik het zeker, ik wilde later "iets" met dieren gaan doen. Ik ben begonnen met de opleiding paraveterinair en van daaruit me verder gaan ontwikkelen. Mijn passie voor dieren, beweging en hun gezondheid bleef de leidraad en ik wilde meer dan de reguliere zorg die ik kende. Er is zoveel meer mogelijk!

Inmiddels heb ik een heel aantal opleidingen in de diersector gevolgd en ben ik fulltime werkzaam binnen mijn bedrijf Sandra Vinken Dierentherapie; het opleidingscentrum en de behandelpraktijk voor paard en hond.

Binnen de praktijk voor paard en hond werk ik als osteopaat en manueel therapeut voor hond en paard.
Ik behandel dieren ter ondersteuning bij lichamelijke klachten, gewrichtsproblemen, situaties waarin een dier moet herstellen, etc.
In mijn behandeling richt ik me niet alleen op het lichaam, maar bekijk ik het dier en de situatie vanuit een holistische visie. Daarin probeer ik het dier, maar ook zeker de eigenaar te helpen zodat ze samen weer vooruit gaan.

Mijn missie: dieren ondersteunen in hun ontwikkel- en herstelproces, fysiek en mentaal,
met de kracht van manuele therapie en de natuur.

Daarnaast werk ik met veel passie in mijn opleidingscentrum. Vanaf 2013 geef ik opleidingen en cursussen vanuit mijn eigen opleidingscentrum. Ik deel graag mijn kennis, jarenlange ervaring en passie met jullie!

Als ik thuis kom gaat het leven tussen de dieren verder. Samen met mijn man woon ik landelijk met nog een heleboel dieren aan huis (honden, kat, paarden, muildier, eenden en kippen). Eigenlijk dus altijd tussen de dieren.

Heb je nog vragen na het rondkijken op de website of wil je graag persoonlijk contact? Neem dan contact op via de gegevens op de contact pagina.

Wil je graag een behandeling voor je hond of paard? Klik hier of op de onderstaande banner om naar mijn andere website te gaan:

 

© 2018 - 2024 Sandra Vinken Dierentherapie - opleidingscentrum hond en paard | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel